Vježbajte s pilates trakom i rezultati će biti vidljivi na cijelom tijelu

Pilates metoda oblikovanja tijela je kombinacija vježbi snage i vježbi istezanja. Nijemac Joseph Pilates je početkom 20. vijeka počeo s osmišljavanjem svog načina rada, da bi prije svega ojačao svoje tijelo, jer je kao dječak obolio od bronhalne astme i alergijskog rinitisa. Svoju metodu je nazvao “kontrola mišića” kako bi istaknuo važnost korištenja uma za ovladavanje mišićima.
Sve vježbe iz “Pilates metode” rade se lagano, s kontroliranim disanjem i kontroliranim pokretima. U fitness centrima se danas koriste i brojne pomoćne sprave za pilates (elastične trake, lopte, pilates – circle), ali je cilj isti, stvoriti harmoniju tijela i duha, opustiti svoje tijelo pri vježbanju i postići snagu i gipkost angažiranih mišića.

Kretanje, disanje, istezanje, jačanje mišića… sve ovo, kao i snagu i vitalnost, pružit će Vam vježbanje gumenom rastezljivom trakom za pilates. Zadržat ćete mišićnu masu i energiju, a pritom ćete istopiti neželjene kalorije. Gumena rastezljiva traka odlična je za kućnu upotrebu. Možete je ponijeti i na godišnji odmor i na taj način zadržati kontinuitet vježbanja. Ovo pomagalo pogodno je za oblikovanje mišića nogu, stražnjice, leđa, podlaktica, bicepsa.
Beneficije koje Vam pruža vježbanje s pilates trakom su energija, mišićna masa i topljenje kalorija. Ove vježbe su korisne i za istezanje i jačanje mišića, kao i za pravilno disanje. Rezultati ovakvog načina vježbanja vidljivi su na cijelom tijelu. Dat ćemo Vam prijedlog vježbi ukoliko počinjete s treningom i kao rekvizit koristite pilates traku.