HRVATSKI SHOW DANCE SAVEZ do ljeta predstavlja 4 velika plesna natjecanja

 

dance

 

Nakon prošlogodišnjih plesnih natjecanja u Zagrebu, Splitu i Dubrovniku, na kojima su gostovale brojne svjetski poznate plesne zvijezde, Hrvatski show dance Savez i ove godine nastavlja plesati diljem zemlje.Ovu natjecateljsku sezonu započinju kvalifikacijskim turnirom u uličnim plesovima u ŠC Poljud, koji će se održati u Splitu od 28. veljače do 1. ožujka u organizaciji Plesnog kluba DNF iz Splita, a očekuje se oko 600 natjecatelja svih dobnih skupina (mini kadeti, kadeti, juniori i seniori). Svi oni pokušat će se kvalificirati na Državno prvenstvo i to u plesnim disciplinama hip hopa, break dance-a, popinga, disco dance-a i street showa.

 

 

Prvoplasirani plesači na Kup natjecanjima stječu pravo odlaska na međunarodna natjecanja u organizaciji INTERNATIONAL DANCE ORGANIZATION. Zanimljivo je da se hrvatski plesači i članovi HSDS-a na takvim se natjecanjima vrlo visoko rangiraju osobito u kategorijama show dance-a i stepa te su zapaženi na svjetskoj razini.
„U nadolazećim natjecanjima sudjelovat će gotovo 1600 plesača u plesnim disciplinama uličnih, umjetničkih i parovnih plesova. Cilj nam je plesače svih dobnih skupina okupiti oko ove jedinstvene djelatnosti, a to je razvoj plesa kao sporta i umjetnosti.
U svojim aktivnostima na natjecanjima oni podliježu striktnim natjecateljskim propozicijama, a istovremeno pokazuju kreativnu stranu svoje aktivnosti, što je jedan fenomenalan spoj i izazov.“- Ines Mamić, predsjednica Hrvatskog show dance Saveza.

Nakon Splita, zaplesat će i Zagreb i to čak dva puta ove godine. Krajem ožujka, u organizaciji PK Modus, održat će se kvalifikacijski turnir u umjetničkim i parovnim plesovima, nakon čega slijedi kvalifikacijski turnir za ulične plesove u svibnju pod vodstvom Atomic Dance Factory-a.
Velika završnica natjecateljske plesne sezone bit će na Rabu od 18. – 22. lipnja gdje će se održati petodnevno Prvenstvo Hrvatske za najbolje plesače Hrvatske u uličnim, umjetničkim i parovnim plesovima u organizaciji PK Megablast.