Medveščakova majica i knjiga u kabulskoj dječjoj bolnici

majica

Dražen Klanjec, dugogodišnji vjerni navijač zagrebačkih Medvjeda, danas je časnički namjesnik i pripadnik 2. hrvatskog kontingenta Resolute Supporta u Afganistanu. Prije svog odlaska u vojnu misiju klub mu je ‘za uspomenu dok je daleko od doma i kluba’ darovao klupsku majicu i knjigu ”Medveščak u KHL-u, najbolje fotografija iz prve sezone” kako bi mu udaljenost od doma, ali i kluba prošli brže.Međutim, časničkog namjesnika Klanjeca toliko je oduševila Medveščakova gesta da je i sam napravio jednu u stilu ‘šalji dalje’. Naime, Klanjec je nesebično Medveščakov poklon proslijedio dalje kako bi i on razveselio one koji se svakodnevno iz sata u sat bore za dječje živote u Afganistanu. Medveščakova majica i knjiga tako su završile u rukama ravnatelja dječje bolnice ”Indira Gandhi” u Kabulu dr. Noorulhaqa Yousufzaija.”Nadam se da ćete se složiti sa mnom da su Medveščakova majica i knjiga završile u pravim rukama, kod ravnatelja dječje bolnice u Kabulu, bolnice koja se uistinu bori poput Medvjeda za bolesnu i ranjenu afganistansku djecu, a sve u skladu i s dobrim duhom Medveščaka”, riječi su kojima se Klanjec uz fotografiju javio zagrebačkom klubu.

 
Dječja bolnica ”Indira Gandhi”, koja je osnovana 1966. uz pomoć indijske vlade, najveća je dječja bolnica u Afganistanu s preko 350 kreveta i s više od 150 liječnika i medicinskog osoblja, a bolesna djeca putuju i po nekoliko dana iz cijelog Afganistana da bi stigla do bolnice. Mnogobrojna djeca koje se tamo nalaze nikada u svom životu nisu vidjela igračku. Zbog toga je američki narednik Thien Chaiket pokrenuo humanitarnu akciju prikupljanja igračaka, dječje odjeće i pokrivača za pomoć djeci koja se liječe u Indira Gandhi Institute for Child Health u Kabulu, a u akciji je sudjelovao i časnički namjesnik Klanjec te sudionici misije potpore miru Resolute Support (Odlučna potpora).
Tijekom akcije prikupljeno je i podijeljeno 1500 igračaka afganistanskim mališanima koji se nalaze na liječenju u Indira Gandhi Institute for Child Health u Kabul.