Indie emo naočale gig: Ex-Vöid, Kaleido!

Ako ste u posljednjih desetak godina pratili zbivanja u nezavisnom rocku, moguće je da ste čuli za grupu dovitljivog imena Joanna Gruesome. Spomenuta grupa je u svoje vrijeme dobila nebrojena priznanja medija poput Pitchforka, Rolling Stonea, New York Times i njima sličnih.
Svemu dođe kraj, pa su i Joanna Gruesome 2017. okačili instrumente o klin. No, godinu dana kasnije, Alanna McArdle i Owen “O” Williams iz maločas spomenute grupe sreli su se na tečaju suvremenog plesa, odlučili ponovno zasvirati skupa i tako je rođen Ex-Vöid.

Iako Ex-Vöid zasigurno podsjećaju na Teenage Fanclub, Lemonheadse i Big Star, čuju se utjecaji ljute pankčine, pa čak i malo My Bloody Valentinea. Opet, bend tvrdi da su na njih utjecali jedino “Into the Void” Black Sabbatha, “The Void” Raincoatsa i kultna DC hardcore punk grupa Void. Kako kažu naši stari, seems legit.
Ovog proljeća su izbacili svoj prvi LP, “Bigger Than Before”, i jedino što je potrebno reći o albumu jest to da svaka igra, svaka dobiva. Štoviše, prilično smo sigurni da će se album krajem godine naći pri vrhu top lista brojnih kužera/ica i na tu tvrdnju bismo se usudili staviti svoj novac.
Kao dodatnu specifičnost ovog događanja moramo istaknuti njegovu ekskluzivnost – Ex-Vöidu će ovo biti prvi i, zasad, jedini javni nastup van matičnog otoka, tako da slobodno recite svojoj rodici iz Székesfehérvára ili bratiću iz Bukurešta da dođu, jer tko zna kada će i gdje imati priliku idući put vidjeti Ex-Vöid.
Oni boljeg pamćenja će se se sjetiti da smo Kaleido ove godine već ugostili, i to onomad kad su podržali Virvel! Uglavnom, upravi Indie emo naočala se jako sviđa to što Kaleido rade pa smo odlučili prekršiti nepisano pravilo za koje ionako nikoga nije briga te ih po drugi put ove godine zvati da sviraju u sklopu programa.
Da vam približimo što Kaleido rade, zamislite da su Built To Spill i Car Seat Headrest jedan bend koji djeluje u paralelnom svijetu u kojem stalno pada kiša i jedina kombinacija boja je crno-bijela. Ukratko, soundtrack za indie noir film.
SUBOTA 24.09.2022. • VRATA 19:00 • POČETAK 20:00 • BESPLATAN UPAD