Filmske večeri u Močvari: Od koljevke pa do groba

Prosinačko izdanje Filmskih večeri u Močvari predstavlja dva najnovija kratka igrana filma mladih autorica čije vrijeme tek dolazi.
Film Nije zima za komarce (2022) zajednički su režirali Klara Šovagović i Josip Lukić te je premijerno prikazan na Sarajevo film festivalu, a na Zagreb film festivalu osvojio je Zlatna kolica kao najbolji film u domaćem programu Kockice. Suredatelj Josip Lukić nastupa u glavnoj ulozi mladića Karla (33) koji živi u maminom stanu u centru, radi od kuće i povremeno se druži s prijateljima tragajući za bliskošću i smislom.


U sklopu Kockica Zagreb film festivala premijerno je prikazan i film kao rosa mlade studentice filmske režije Ane Šiškove Nije pristojno plesat po grobu (2022) u kojem je u jednoj od glavnih uloga vješto režirala vlastitu majku, zvijezdu hrvatskog filma Snježanu Sinovčić Šiškov. Riječ je o satiričnoj crnoj komediji o obitelji koju čine mlada Lučana, njezina mama Cvita i brat Stjepko koji pripremaju vikendicu za sezonu. Domaćinstvo ima hijerarhiju na čijem je vrhu Cvita, mater familias, a nakon nje Stjepko pa će se Lučana pokušati izboriti za majčinu ljubav čineći spačke bratu.
U Močvari ćemo besplatno prikazati ova dva sjajna filma, a nakon toga razgovarati s redateljicama Klarom Šovagović i Anom Šiškov te glumcem Paškom Vukasovićem o tome kako se oteti prejakim majčinim zagrljajima.
PETAK 02.12.2022. • VRATA 18:30 • UPAD 0 KN

Gosti: Klara Šovagović, Ana Šiškov, Paško Vukasović
Moderira: Višnja Pentić

Raspored:
19 h projekcija
📽️ Nije pristojno plesat po grobu (Ana Šiškov, 2022)
📽️ Nije zima za komarce (Klara Šovagović, Josip Lukić, 2022)
20 h razgovor