Je li nam rad od kuće postao preskup?

Kako bi uštedjeli na mjesečnim računima, zaposlenici su svoje domove počeli zamjenjivati s obližnjim kafićima, knjižnicama i co-working prostorima
Kada bi u kratkim crtama zaželi blagodati rada od doma dobili bi sljedeći popis: Rad od kuće je komotniji, izbjegavamo jutarnje gužve i spremanja, vrijeme koje bi potrošili na putovanje možemo iskoristiti za vježbanje, ispijanje kave ili spavanje, a i u svoja četiri zida imamo i puno više mira i slobode. No, koliko god nam se naš komoditet činio dobar u zimskim mjesecima rad od kuće pokazao nam je i drugu stranu.
Kako navodi Fortune, prema istraživanju Sky Connecta čak 87 posto radnika zabrinuto je zbog rasta mjesečnih računa koje su najviše osjetili u zimskim mjesecima. Niske temperature koje su početkom godine zadesile SAD i neke europske zemlje, dovele su u pitanje “luksuz rada od doma”. Rast cijena plina i električne energije “udario” je po džepu radnika koji su zbog nedovoljnih primanja prisiljeni tražiti alternativno radno mjesto.


“Inflacija i rast troškova života sve nas je dočekala pomalo nespremne. Rast mjesečnih troškova na svojim osobnim financijama najviše su osjetili oni koji rade od kuće”, izjavila je Stacey Hill, direktorica prodaje i operacija u Sky Connectu.

Spas pronalaze u kafićima, knjižnicama i co-working prostorima

Kako bi uštedjeli na mjesečnim računima, zaposlenici su svoje domove počeli zamjenjivati s obližnjim kafićima, knjižnicama i co-working prostorima. Prema ranije spomenutom istraživanju, takvu praksu provodi čak polovica ispitanika.

Tako, minimalno jednom tjedno udobnost svoga doma zamijene s nekim alternativnim lokacijama. Hoće li ovakva pojava dovesti do sve manjeg rada od doma ili će taj trend s dolaskom toplijih dana nestati čini se da ćemo doznat s vremenom.

 

Izvor: MojPosao.net