Kako bolje organizirati svoje vrijeme? Uz ovih 6 savjeta dovedite svoj privatni i poslovni život u red

Ako se i vama čini da dani prekratko kraju i kako od silnih obaveza nemate vremena za predah, vrijeme je da bolje organizirate i presložite prioritete.
Ovih 6 savjeta će vam pomoći u tome:

1.Vodite računa o dnevnim aktivnostima
Pamtite sve što radite na dnevnoj bazi i zapisujte koliko vremena potrošite na određenu aktivnost. Iznenadit ćete se kad shvatite koliko vremena dnevno potratite ne radeći ništa, piše profitiraj.hr.

2.Zapišite sve svoje aktivnosti u bilježnicu
Jednom kad shvatite što radite cijeli dan i koliko vremena potrošite na to, zapišite aktivnosti u bilježnicu. Kad sve imate na jednom mjestu, „crno na bijelo“, bit će vam lakše vidjeti gdje ste izgubili dosta vremena.

Možete i kategorizirati aktivnosti po bojama, primjerice, posao u plavoj boji, slobodno vrijeme u žutoj, a kućanske poslove obojite u crvenu boju.

3.Pogledajte kako provodite svoje vrijeme
Dva sata odlučujete što ćete jesti? Surfate internetom osam sati? Složite obrasce koji će vam pomoći pri organizaciji vremena i određivanju prioriteta.

4.Prilagodite se
Sad kad konačno znate što radite i na što vam vrijeme odlazi, napravite prilagodbe u rasporedu. Neke aktivnosti jednostavno ne mogu trajati kraće. To ne znači da tratite svoje vrijeme.

5.Smanjite slanje e- mailova
Ako provodite tri sata dnevno šaljući poslovne e- mailove, vjerojatno nećete moći smanjiti vrijeme koje vam odlazi na ovu aktivnost. Ali ako između poslovnih e- mailova pošaljete nekoliko privatnih, to vam svakako oduzima vrijeme. Pokušajte se koncentrirati samo na poslovnu poštu.

6.Promijenite navike
Gdje god nastane problem upravljanja vremenom, postoji i rješenje. Jednom kad se u potpunosti organizirate, morat ćete uložiti napor kako biste promijenili svoje navike. Ali ništa nije nemoguće, samo se uložiti trud u organizaciju i rezultati će biti vidljivi vrlo brzo.

Izvor: MojPosao.net