Otkrivamo 3 neobične ideje kako zaraditi novac online

Tradicionalni načini zarade sve češće svoje mjesto prepuštaju kreativnim, inovativnim pa i čudnim poslovima.
Ako ste se pitali kako zaraditi novac online, vjerojatno ste pomislili prvo kako možete pokrenuti blog, postati influencer ili raditi nešto što će od vas stvoriti brend. Stvaranje sadržaja ili content marketing zaista je učinkovit način da ostvarite prihode putem interneta, jednako kao i da se bavite direktnom prodajom putem webshopa, savjetuje Barbara Slade Jagodić, vlasnica tvrtke za SEO i content marketing.

No što ako niste dovoljno talentirani da napišete suvisli tekst za blog? Ili vam se možda pisanje uopće ne sviđa?

Možda niste ni pretjerano oduševljeni time da postanete influencer koji će se naslikavati s proizvodima. A ni ideja webshopa vam postaje sve lošija kad krenete razmišljati o inicijalnom ulaganju.

Postoji zaista puno načina kako možete zaraditi novac online putem interneta, a ovog puta predstavljamo vam pak 3 dosta neobična načina kako to ostvariti. Možda još nikad niste čuli za to te je stoga to još bolja prilika – možete biti prvi u Hrvatskoj.

3 nekonvencionalna načina za zaraditi novac online:

1. Online čuvanje djece

Čuvanje djece podrazumijeva da fizički idete kod nekog i bavite se djecom tako da s njima provodite kvalitetno vrijeme. No postoji opcija i online čuvanja djece. Bolje rečeno, radi se o online zabavljanju djece.

Online platforma Virtual Babysitters Club nudi mogućnost da kao pjevač, glumac, umjetnik ili zabavljač ponudite svoje vrijeme koje roditelji mogu rezervirati kako biste proveli sat vremena zabavljajući njihovu djecu putem interneta.

Mnogo roditelja radi od kuće, ponekad su djeca bolesna pa ni ne mogu vani, ponekad žive u udaljenim područjima…sve su to prilike kada je dobro imati nekog tko će pomoći roditeljima da se barem na sat vremena dnevno bave njihovom djecom – makar to bilo online.

2. Gubljenje kilograma

Možete zaraditi novac gubeći kilograme. Doslovno, nešto gubiš, a nešto dobiješ. Kako, pitate se? Postoje dvije web stranice koje nude novac onima koji žele smršavjeti i brinuti se za svoje zdravlje.

HealthyWage: Ova stranica nudi novac kroz različite izazove s kojima se kandidati moraju suočiti na putu do bolje linije i boljeg bankovnog računa. Možete se natjecati kao tim od pet osoba, a pobjednici nakon 3 mjeseca zarađuju 10.000 američkih dolara. Upravo je u tijeku jedan takav izazov koji je počeo 13. siječnja i traje do početka travnja. Na web stranici postoji opcija i kreiranja vlastitih izazova, također s uključenom novčanom nagradom, ali i nekoliko izazova koje korporacije mogu iskoristiti za svoje zaposlenike.
DietBet: Započnite ili se pridružite izazovu gubljenja kilograma. Početni ulog je 35 USD-a, a nakon četiri tjedna ako ste izgubili 4% svoje tjelesne mase, podijelit ćete nagradni fond zajedno s ostalim sudionicima izazova. Sljedeći izazov kreće uskoro!

3. Konzumacija hrane online

Ako jedete sami, znate da to i nije baš neki užitak. Stoga ako nemate s kim podijeliti obrok, obično upalite mobitel, otvorite neki časopis ili pak gledate televiziju da vam „prave društvo“. U Južnoj Koreji počeo je još prije nekoliko godina jedan neobičan trend, a to je dijeljenje obroka s neznancima, i to online. Taj trend se zove mukbang.

Moguće je zarađivati putem različitih web platformi, ali uglavnom to rade putem korejske interaktivne platforme Afreecatv koja je najpopularnija u Južnoj Koreji. Tamo mogu zaraditi i do 10.000 eura mjesečno od toga, ne računajući zaradu od sponzora.

Sve je više onih koji takvo nešto nude i putem YouTubea, gdje korisnici zarađuju novac na različite načine – uglavnom putem oglasa ili sponzora. Možete privući publiku tako da snimite neki zanimljiv izazov, da se fokusirate na zvukove koje proizvodite tijekom jedenja (neke ljude to jako zabavlja ili smiruje), možete ne pričati baš ništa ili osmisliti nešto posve četvrto.

Kao što vidite, načini kako možete zaraditi novac na internetu postaju sve neobičniji i iako se nekima od nas takve stvari mogu činiti ludima, činjenica jest da se svijet mijenja i da poslovi postaju sve nekonvencionalniji.

Netko može zarađivati od igranje igara koje streama putem YouTubea, netko može monetizirati svoju ljubav prema kuhanju ili šminkanju, ali kao što vidite možete zaraditi i tako da ništa ne stvarate nego samo uživate u hrani. Ili na trudu da ne uživate u njoj.

izvor: MojPosao.net