ŠČ! ekstravaganca na ovogodišnjoj MAK konferenciji u Zagrebu: traktor i kostimi, brkovi i brojke

Fanovi Leta3, Eurosonga i Mame ŠČ dolaze na svoje jer je na ovogodišnjem MAKK-u (16. i 17. studenoga u MSU, Zagreb) osmišljeno i nekoliko sadržaja vezanih za nezabilježenu glazbenu priču o uspjehu koja je u prvoj polovici godine zaludjela cijelu zemlju. No na MAKK-u nas zanima i više od: što je bilo dalje? I ima li ŠČ priča i nastavak?

Razgovor i prezentacija „ŠČowcase! Iza kulisa uspjeha“ na rasporedu je prvog dana konferencije, u četvrtak u 15 sati. Autor i motor pokretač Leta3, Damir Martinović Mrle, otkrit će što se događalo u backstageu cijele priče, kako je posađeno sjeme ŠČ ideje, što se sve odigravalo na opatijskim, liverpulskim i zagrebačkim red carpetima te zašto je baš na glasu kao jedan od najboljih biznismena među basistima i najboljih basista među biznismenima.

Uz njega, stručnjak za digitalni marketing i Mrletova desna ruka u digitalnom desantu na sve društvene mreže, Luka Kerečin, približit će publici MAKK-a brojke vezane za projekt ŠČ u kontekstu društvenih mreža i digitalnih streaming servisa.

Drugog dana konferencije, 17. studenoga u 12 sati, dvorana Školica MSU-a ugostit će kostimografkinju Lejlu Hodžić iz Sarajeva. Razgovor s njom naslovljen je: “Što ću obući za Eurosong? Kostimografija & scenski nastup za pamćenje”, a namijenjen je glazbenicima, managerima, PR agentima i svima onima koje zanima kako što bolje vizualno i scenski predstaviti i sebe i svoju glazbu – baš kao što su to napravili Letovci u suradnji Lejlom za Eurosong u Liverpoolu ove godine. Uz Let 3, ova je ugledna dizajnerica i umjetnica u karijeri već surađivala i s drugim mega-uspješnim bendom, Dubioza kolektivom iz BiH. Kako odlučuje što je prava odjeća benda za video-spot, što za hodanje po crvenom tepihu a što za sam glazbeni projekt uopće, kao dio „paketa“ kojim se publici šalje autentična i provokativna poruka? O svemu tomu se u hrvatskom show-biznisu rijetko i premalo priča, zato je ovo prilika koju treba iskoristiti.

Lejla Hodžić ujedno je i kustosica posebne izložbe „Mama ŠČ!“ u predvorju MSU-a, za vrijeme dvodnevnog trajanja MAKK konferencije. Posjetitelji će imati ekskluzivnu priliku izbliza razgledati i fotografirati se sa slavnim zlatnim traktorom Letovaca, kao i živopisnim kostimima Lejle Hodžić i drugih dizajnera i umjetnika poput Juraja Zigmana koje je, bez sumnje, zapazila cijela Europa na ovogodišnjem Eurosongu.

Kompletan program ovogodišnjeg MAKK-a pogledajte ovdje. Ulaznice za konferenciju su besplatne uz obaveznu prethodnu prijavu putem sustava Entrio.