Prva međunarodna konferencija nezavisnih koncertnih prostora i klubova

SUBSTRAT je putujući međunarodni festival i konferencija nezavisnih koncertnih prostora i klubova, osnovan 2022. godine od strane mreže EEnlarge Europe. Ovo godišnje događanje predstavlja mjesto okupljanja za predstavnike nezavisne glazbene scene i stavlja njihove probleme i potrebe u fokus, pružajući platformu za raspravu i bavljenje relevantnim temama, na pozornici i izvan nje.

Dnevni konferencijski program dopunjen je večernjim koncertima lokalnih i regionalnih umjetnika u usponu. Svake godine Substrat će putovati u drugi grad i pružiti jedinstvenu platformu za dubinsko uranjanje u lokalnu nezavisnu scenu zemlje domaćina.

U prvom valu najava našli su se domaći sastavi Čuvarkuća, Revirgin, ROLO i Skotni Vrag te grupe Laplander iz Srbije, Spiral Mind iz Slovenije i Zimbru iz Rumunjske.


EEnlarge Europe je zajednica klubova i čvorište za razmjenu znanja posebno skrojeno za nezavisnu scenu, gdje počinje sva živa glazba.

Projekt sufinancira Europska unija preko MusicAIR-a koji je dio Music Move Europe.

Koncerte stranih izvođača podržava Liveurope mreža. Mreža Liveurope sufinancirana je kroz program Kreativne Europe Europske unije.

Više na eenlargeeurope.com/substrat
Festivalske ulaznice su u prodaji na bit.ly/substrat-ulaznice