Indexi na vrhu Top-liste prodaje

Remasterirana ploča Indexi (Indexi, Croatia Records), objavljena povodom 50. godišnjice originalnog izlaska, nova je predvodnica Top-liste prodaje domaćih naslova, postavši osmi broj jedan u 2024. godini.

Album Monologue (Mia Dimšić, Croatia Records) popeo se na drugu poziciju, a na trećem mjestu nalazimo dosadašnjeg predvodnika, izdanje Za šaku ljubavi (Mladen Grdović, Croatia Records). Grupa Zoster (Najgori, Croatia Records) boravi na broju četiri, a krug pet najprodavanijih zaključuje live ploča Dino Dvornik Tribute (Jazz orkestar HRT-a i gosti, Croatia Records).

Ovoga tjedna lista bilježi 16 promjena, od čega je pet noviteta.

Najviši novi ulaz ujedno je i novi predvodnik liste – LP Indexi (broj 1), što ga čini drugim studijskim naslovom u ovoj godini koji je u tjednu ulaza na listu izravno došao na sam vrh. U izvještaju od 21. veljače, isto je postigao album Za šaku ljubavi.

Ovim rezultatom, album Indexi postao je prvo izdanje grupe Indexi na vrhu Top-liste prodaje poslije tri godine. U izvještajima od 7. i 14. travnja 2021., najprodavaniji domaći naslov u Hrvatskoj bila je ploča Modra rijeka (Croatia Records).

Istodobno, LP Indexi je četvrto reizdanje na prvom mjestu Top-liste prodaje u ovoj godini, poslije ploča Totalno drukčiji od drugih (Vještice, Croatia Records), Tišina mora (Oliver Dragojević, Aquarius Records) i Treta majka (Vlatko Stefanovski & Miroslav Tadić feat. Theodosii Spassov, Scardona).

Album Indexi je kompilacija singl ploča grupe Indexi objavljenih u razdoblju od 1971. do 1973. godine, tijekom kojeg su objavljene neke od najuspješnijih pjesama sarajevskog sastava. Dok su članovi grupe bili na odsluženju vojnog roka, diskografska kuća Jugoton (danas Croatia Records) objavila je kompilacijski LP na kojem se našlo osam snimaka iz tog razdoblja.

Reizdanje ploče povodom 50 godina od objave obavljeno je u londonskom studiju Abbey Road tehnikom lacquer cut (proces pretvaranja audiozapisa u fizički izrezane utore na površini lakiranog diska uz pomoć struga).

Na broju sedam ušla je kompilacija 50 originalnih pjesama (Croatia Records) s pjesmama Dušana Dančua. Tim rezultatom prvi puta od lipnja 2023. bilježimo ulaz izdanja iz kompilacijskog serijala 50 originalnih pjesama (fra Šito Ćorić).

U pitanju je kolekcija pjesama iz pet desetljeća duge karijere Dušana Dančua, koji je za Jugoton/Croatia Records snimio preko 200 nosača zvuka. Najviše ga se povezuje sa starogradskim pjesmama i šlagerima koji su se često izvodili na različitim festivalima diljem Hrvatske i regije.

Poslije dvije godine (Ex, Spona/Croatia Records) u društvu najprodavanijih se našao sastav Lucky Day Band. Radi se o albumu Posljednji hit ljubavi (Spona/Croatia Records), koji je ušao na 13. poziciju.

Za razliku od prethodnog izdanja, posvećenom obradama pjesama drugih izvođača, na studijskom naslovu Posljednji hit ljubavi nalazi se devet originalnih snimaka, većinom ljubavne tematike.

Hari Rončević se vratio na Top-listu prodaje nakon dvije godine i četiri mjeseca. Koncertni album Još ovaj put – 30 godina (Scardona) ušao je na 16. mjesto ovotjednih rezultata prodaje i time postao prvi zapis koncerta kao novitet među najprodavanijima od Dino Dvornik Tribute (6. ožujka).

Radi se o koncertu održanom 13. svibnja 2023. godine u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski povodom obilježavanja 30 godina glazbenog rada. Velika dvorana Lisinski imala je priliku uživati u brojnim uspješnicama Harija Rončevića, a nakon više mjeseci, snimka nastupa je objavljena na CD-u i vinilnim pločama.

U sklopu tog koncerta Hari Rončević je dobio najveće diskografsko priznanje u Hrvatskoj – Multi-platinum Award Hrvatske diskografske udruge za 30 godina glazbene karijere i vrhunskih diskografskih dostignuća.

Etno duo Goga & Željko s izdanjem Senje (Croatia Records) ušao je na broj 38 ovotjedne liste, ostvarivši svoj prvi boravak među najprodavanijima.

Radi se o albumu s 15 snimaka (tri tradicionalne i 12 originalnih) snimljenih u etno-dixieland stilu.

Novosti na domaćoj  listi prodaje, nove ulaze i pozicioniranja novih i starih izdanja te koji su se albumi vratili među najprodavanije, doznajte na :

Top-lista prodaje_domaća_