Indie rock koncert: Bombataz, Orvel

BOMBATAZ (Belgija)
Indie-pop, synthpop, funk, jazz. To su pojmovi kojima bi se najlakše mogao opisati zvuk belgijske grupe Bombataz koja nam po prvi put dolazi u Močvaru. Ovaj kvartet osnovan je u Brusselsu od strane četiri glazbenika školovana na jazz akademiji, a koji su shvatili da imaju zajedničku ljubav prema drugim glazbenim žanrovima. Ubrzo nakon osnivanja objavili su EP “¡Kapao!”, a uslijedio je album “Olympics Of Love” 2020. kojim su postavili temelje za daljnji rad. Pomalo sanjivi glazbeni dijelovi, svojevrsni za indie-pop, kod Bombataza se prelijevaju u na trenutke neočekivane jazz/funk eskapade te razne druge glazbene horizonte. Ima tu gitarskih tehnika poput onih Roberta Frippa iz King Crimsona, psihodelije poput 13th Floor Elevatorsa ili Electric Prunes i koješto drugo. Sve zajedno zvuči avanturistički i bit će zanimljivo čuti kako to zvuči uživo.

ORVEL (Zagreb)
Orvel je osnovan 2011. godine, a nakon prvih godina traženja, u 2013. objavljuju svoj prvi single za pjesmu “Vodi me”. Odmah se etabliraju kao jedan od zanimljivijih domaćih indie-rock/synthpop hrvatskih bendova. Prvi album, “Dani”, je objavljen 2015., a “Div” je objavljen 2019. godine. Svoj posljednji album, “Priče o putovanjima i stajanju na mjestu” objavili su 2022. godine. Glazbu koju Orvel svira, najbolje su opisali na Mixer.hr-u: “Orvel nije zalutali stranac na našoj glazbenoj sceni. Od objave svog prvijenca “Dani” 2015., Orvel svoju reputaciju gradi strpljivo i slojevito, preslagujući pritom elemente post rocka i synthpopa. U tom hommageu 80-tima donosi plesnu, radiofoničnu pjesmu koja će prštati energijom i grooveom te vas obgrliti senzualiziranim muškim vokalom, no u tome ne zalazi u nepotrebno dokazivanje već nas samo tjera na ples, ples, ples”.
Koncert je podržan od strane Liveurope mreže. Mreža Liveurope sufinancirana je kroz program Kreativne Europe Europske unije.
Četvrtak 4.4.2024.
vrata 20h
početak 21h
Upad u pretprodaji: 7 €
Upad na dan događanja: 10 €