VLADE DIVAC DUGUJE POREZ ZA AMERIČKU VIKENDICU

Nekretnina vrijedna više od 723.000 dolara u Park Cityju kupljena je 1999. godine kad je bivša NBA zvijezda igrala za Los Angeles Lakerse * Supruga Vlade Divac trenutno duguju 11.000 dolara poreza pa se našla na listi poreznih delinkvenata države Utah.

Park City u saveznoj državi Utah poznato je američko zimsko skijalište. Tu se svake godine na najvećem festivalu nezavisnog filma Sundance okupi i krema Hollywooda. U dokumentarcu “Jednom braća” Vlade Divac je ispričao kako je dolaskom u Los Angeles pretrpio temeperaturni  šok. Naime, stigao je iz hladnih krajeva (a rođen je u Prijepolju na jugu Srbije) a stigao je u grad vječitog ljeta. Vjerojatno je nostalgija za zimama njegove mladosti presudila da sa suprugom Anom (Snežanom) krajem 1999. kupi nekretninu u američkom skijaškom raju. Također, njegova se supruga odrekla glumačke karijere, kako sama tvdi, zbog djece, pa joj je Park City zbog Sundance festivala i holivudskih zvijezda sigurno prirasto srcu. Inače, zimska vikednica bivšeg NBA košarkaša smještena je u kvartu luksuznih vila i to u blizini razvikane Doline jelena u ulici W EAST FORT Road.
Zinmska nekretnina Divčevih službeno vrijedi 723.000 dolara. Kategorizirana je kao rezidencijalni objekt na dvije etaže površine  322 kvadrata s okućnicom. Prema američkim standardima koji propisuju detaljni opis interijera, vidi se da ima i jednu dizajnerski uređenu kupaonu. Sadašnji predsjednik Olimpijskog saveza Srbije ovu nekretninu, za razliku od raskošne vile u Los Angelesu, ne iznajmljuje. Također, nije oglašena ni na prodaju. Kad su kupovali ovu zimsku destinaciju Ana Divac službeno je bila prijavljena na adresi sad već bivše L.A. vila u Pacific Palisadesu.
No ni u ovom zimskom raju nije sve do kraja idilično. Svjedoči o tome i neslavna listi tzv. poreznih delikvenata države Utah. Na takvoj se za 2009. našlo i ime Ane Divac na koju službeno glasi ova nekretnina. Ta se lista inače javno objavljuje a dostupna je i preko weba. Tako cijeli svijet može doznati porezni dug Divčevih u iznosu 5.500 dolara koji će se uvećavati za 2 posto kamate.  Prema poreznoj kartici Divčevi duguju jednak porez i za prošlu godinu. U dokumentarcu “Jednom braća” jedan od tadašnjih Divčevih NBA šefova  opisuje Vladu  kao čovjeka koji djeluje neuredno, tako da imate dojam kako mu je kosa neoporana čak i kada ju je friško oprao. Međutim, istaknuo je njegov osmijeh koji mu je otvarao sva vrata. Također, i njegovi suigrači Rađa i Kukoč prisjetili su se kako je Divac uvijek kasnio i najduže spavao. Vjerovatno je faktor nonšalantnosti kumovao i ovom poreznom dugu. Tko zna, možda sada kada je javno otkriven supružnici Divac postupe kao i Severinin izabranik Milan Popović. On je vrlo brzo nakon što sam objavila njegova porezna dugovanja za floridsku nekretninu, ista i podmirio. Sigurno i Divac zna da osmijeh ne može razoružati jedino neumoljive američke poreznike.
COPYRIGHT: Informacije su dijelovi iz prve regionalne interaktivne knjige “Kondo, kondo” zagrebačke novinarke Irene Divković Milanović.