VLADE DIVAC RENTA L.A. VILU ZA 15.000 DOLARA NA MJESEC

Dom vrijedan 2,5 milijuna dolara u otmjenoj četvrti Pacifik Palisade ima 430 kvadrata na tri etaže a opremljen je dizajneskim komadima i djelima modernih umjetnika * Interijerom dominira crvena, boja energije, cirkulacije i seksualnosti

Najslavniji srpski košarkaš Vlade Divac traži podstanara za svoju luksuznu vilu u Los Angelesu. Rezidencijalni objekt nalazi se u otmjenoj četvrti Pacifik Palisade na adresi Tramonto Drive. Ta je lokacija udaljena samo minutu vožnje od mondenih L.A. kvartova Santa Monice i Malibua.
Sretniku koji ima duboki džep i može platiti 15.000 dolara na mjesec na raspolaganju će biti 430 kvadrata čistog luksuza. Kalifornijska vila Divčevih našla se u ponudi ekskluzivne losanđeleske agencije za nekretnine pa sam tako istražujući građu za knjigu “Kondo, kondo” zbilja mogla zaviriti u svaki raskošni kutak nekadašnjeg NBA igrača. Prostire se na tri etaže s dvorištem od 710 kvadrata. Vila je građena 1999. ima 4,5 kupaone, 5 spavaćih soba i to sve namješteno dizajnerskim komadima. Budućem podstanaru s terase pružat će se panoramski pogled na losanđeleski zaljev i Tihi Ocean. Ovu luksuznu nekretninu bračni par Divac kupio je krajem 2004. godine za 2,5 milijuna dolara. Inače Divac je igrao za Los Angeles Lakerse dvije sezone, od1989. do 1996. te od 2004. do 2005.
Bračnom paru Divac ovo je ukupno treća nekretnina u Los Angelesu. Prvu vilu Divčevi su kupili 1995. za skromnih 278.000 dolara sa Jelicom Orbović, sestrom Divčeve supruge Snežane. Sljedeća nekretnina supružnika , luksuzna vila u ulici Camino de Yatasto prodana je 2003. godine za 1,795.000 dolara. U grandioznoj vili ponuđenoj pod najam Divčevi su živjeli sa sinovima Lukom i Matijom te usvojenom kćerkom Petrom. Interijer vile odaje sklonost luksuzu te stilski miks. Kuhinja, radna soba i kupaone minimalistički su uređene dok se luksuz preferira u spavaćim sobama. Veliki drveni križ na stolu jedne od spavaćih soba svjedoči i o važnosti religije u životu vlasnika. U stanu je i kolekcija umjetničkih djela ali isključivo modernijih američkih autora. Mnogim prostorijama dominira crvena boja, u kromoterapiji boja energije, koja potiče cirkulaciju i seksualnost, i to na zidovima, tepisima, dekorativnim tkaninama. Čisti kontrast interijeru je vrt i vanjski dio koji djeluje nadrealno tiho i izolirano, s jednako fantastičnim dnevnim i noćnim pogledom i na američki grad svjetlosti i glamura – Los Angeles.
COPYRIGHT: Informacije su dijelovi iz prve regionalne interaktivne knjige “Kondo, kondo” zagrebačke novinarke Irene Divković Milanović.