Cecina prethodnica Natalija Martinović prodaje kalifornijsku vilu

Kuću u Manhattan Beachu, u Los Angeles okrugu, majka četvero djece likvidiranog Željka Ražnatovića kupila je 2002. godine 462.000 dolara a prodaje je za 679.000 dolara.Kalifornijski gradić Mahhattan Beach nalazi se na obali Tihog oceana i slovi kao jedan od najskupljih američkih gradova. Minimalna cijena kuće na obali je preko pet milijuna dolara. Ilustracije radi, najskuplje zemljište u tom dijelu Los Angeles okruga 1,5 puta je skuplje od zemljišta na razvikanom Bel-Airu. Tu je američki dom prve Arkanove supruge i majka njihovo četvero djece, blizanaca Nikole i Vojina te kćeri Maše i Milene.


Cecina prethodnica Natalija Martinović s kojom je Arkan proveo 13 godina u braku, preseljenjem iz elitnog dijela Atene u Ameriku živjela je s djecom na više lokacija. Prvu nekretninu u Kaliforniji kupila je 15. listopada 2002. godine. Tu luksuznu kuću u nizu kupila je od Claytona S. Hoviviana, potpredsjednika kompanije Grubb & Ellis. Kategorizirana je kao kondo – apartman, budući nije samostojeći objekt. Kupnju je realizirala kreditom Indymac banke, što se vidi u zemljišnom registru Los Angelesa.  Arkanova prva supruga kalifornijsku nekretninu platila je  462.000 dolara a nedavno je oglasila i prodaju za 679.000 dolara.
Američki dom Arkanove obitelji ima 2 spavaće sobe i tri kupaone. Kuća je građena 1984. godine i površine je oko 130 kvadrata. Uz oglas je priložena i foto galerija iz koje se vidi kako je kuća ispražnjena od stvari. No opremljena kuhinja i kupaona svjedoče o modernom tipu uređenja.
Inače ova je američka nekretnina obitelji likvidiranog vođe ozloglašenih Tigrova procijenjena na 519.602 dolara tako da godišnji porez iznosi preko 5.000 dolara. Da obitelj ratnog zločinca Arkana živi u Americi prvi je objavio beogradski Kurir. U tekstu je navedeno kako sinovi blizanci Arkana i Natalije Radović rade u luksuznim kockarnicama u Las Vegasu, a da Natalija trguje nekretninama.
Istražujući građu za knjigu “Kondo, kondo” i pretražujući javne američke registre uočila sam kako su Arkanovi sinovi prijavljeni na drugim adresama. Budući da sada imaju 28 godina i logično je da više ne žive s majkom.
Kako se u Americi tržište još nije oporavilo od financijske krize i sloma rizičnih hipotekarnih kredita, sve je teže pronaći kupca za nekretnine čak među bogatima. To znači i da bi prva Arkanova supruga mogla i dugo čekati kupca i samim tim pronalazak novog krova nad glavom. U svakom slučaju daleko od Balkana, njoj i Arkanovoj djeci život je neusporedivo komotniji, i za razliku od Arkanovih žrtava koje nisu imale tu sreću, mogu uživati sve povlastice Obećane zemlje – Amerike.
COPYRIGHT: Informacije su dijelovi iz prve regionalne interaktivne knjige “Kondo, kondo” zagrebačke novinarke Irene Divković Milanović.