Novopečeni Amerikanac Vojin Ražnatović:ARKANOV SIN SNIMKU MAMINOG ROĐENDANA U LAS VEGASU STAVIO NA YOUTUBE

Vojin s bratom blizancem Nikolom radi u casinu u Las Vegas a 51-i rođendan Natalije Martinović snimao je amaterskom kamerom u luksuznom Encore hotelu u američkom kockarskom raju.

Istražujući građu za knjigu “Kondo, kondo” slijedila sam informacije koje je 2008. objavio beogradski list “Kurir” kako Arkanova prva supruga sa njihovo četvero djece živi u Americi. Naime, prije pjevačice Cece Željko Ražnatović bio je oženjen profesoricom španjolskog jezika i s njom je dobio sinove blizance Vojina i Nikolu te kćerke Mašu i Natašu. Natalija je s djecom, nakon rastave živjela u luksuznoj atenskoj četvrti Glifadi, a potom je preselila u SAD.
Srpska je javnost zapazila Vojinov medijski istup u kojem je optužio tatinu udovicu Cecu da je falsificirala Arkanov testament. “Moj otac je bio po ratovima, borio se i svi su znali da nije htio ostavljati nikakvu oporuku zbog uroka… Kupio nam je dva stana u Ateni, a u dokumentu je navedeno da nam poklanja jedan na dvije etaže, što on pri zdravoj pameti nikad ne bi napisao. I primjer splava pokazuje da on nije sastavljao oporuku jer ga je već bio prodao kad se gradio stadion “Obilića”. To je mogao da uradi samo netko tko nije znao da tata više ne poseduje splav..”, tvrdio je godinu dana nakon smrti svog oca ogorčeni Vojin, tada 18-godišnjak. Arkan je inače iza sebe ostavio devetero djece, od čega su troje iz izvanbračnih veza a dvoje iz braka s Cecom.
Arkanovi sinovi u Americi, prema pisanju Kurira, zaposlili su se u luksuznim kockarnicama. Slijedom tih informacija otkrila sam kako je Vojin u veljači 2009. na Youtube pod šifrom Eurotigre99 stavio snimku proslave 51-og rođendana svoje mame Natalije. Pod nazivom Las Vegas Trip – na početku Vojin pita: “Mama je’l ti lepo. Ovo je Youtube production”, a Natalija odgovara: “Naravno da mi je lepo”. Snimka inače nastaje u Encore hotelu u Las Vegasu a tu su uz Nataliju i Vojina još i Arkanov sin Nikola te prijatelji Barbara Wang i Dušan Marić – Milenković kojeg Vojin naziva Mara.
Snimke na Youtubeu otkrivaju i fascinantnu sličnost Vojina s pokojnim ocem. Ta sličnost inače nije tako očita na fotografijama koliko na video snimci. Možda je to razlog da povremeno u medijima izađe vijest kako je ratni zločinac Arkan viđen na različitim svjetskim lokacijama. Zadnji put su grčki i nizozemski mediji tako objavili da je Arkan živi na relaciji Amsterdam – Cipar. Turistički vodiči u Nizozemskoj tako su gostima pokazivali prodavaonicu Rolexa koju je Arkan, ‘najveći kriminalac koji se i danas skriva u gradu’, opljačkao čak 13 puta.
Prema informacijama do kojih sam došla u svom istraživanju, prva Arkanova supruga i djeca ne žive na visokoj nozi u Americi. No Natalija je rođendan proslavila na vrlo skupom mjestu – Encore i Wynn hotelski i casino resort spadaju u sam vrh po cijenama i razini usluge. Moguće da su Arkanovi sinovi mami odlučili priuštiti nezaboravnu rođendansku proslavu. Nažalost, žrtve Arkanovih tigrova u Hrvatskoj i BiH takvo što ne mogu doživjeti.
COPYRIGHT: Informacije su dijelovi iz prve regionalne interaktivne knjige “Kondo, kondo” zagrebačke novinarke Irene Divković Milanović.