Nešto za razmišljanje

 

Zamislite da ste na na nekoj nagradnoj igri dobili  slijedeću nagradu: Svakog  jutra Vaša  banka stavlja vam 86.400,00 EUR na Vaš  privatni račun .Ali ova igra ima i pravila,  kao što svaka igra ima određena pravila, što Vam sigurno nije nepoznato.

Prvo pravilo je:
Sve, što u toku dana ne uspijete  potrošti, oduzima vam  se .Novac ne možete  prebaciti tek tako na neki drugi račun.Može se samo potrošiti. Ali svakog jutra, kad se probudite , banka opet uplati na vaš račun novih 86.400,00 EUR za tekući dan.

Drugo pravilo:

Banka može igru bez upozorenja prekinuti, i svakog trenutka može reći:kraj je, igra je završena !
Ona može zatvoriti račun, i da više ne dobijete  novi račun.

Što bi  učinili ?

Sve bi kupili  što se poželjeti može?
Ne samo za sebe, već i za sve one ljude koje volite,…!?! Točno ? Možda i za ljude, koje ne poznajete , jer sav novac ne možete  sami potrošiti…Točno ?

Pokušali  bi  svaki  ‘’euro’’ potrošiti,odnosno pažljivo iskoristiti.Točno ?
U biti, ova igra je STVARNOST !!!
Svako od nas ima tu „magičnu“ banku. Samo je ne vidimo! Ta magična banka je VRIJEME. Svakog jutra, kad se probudimo, dobijemo 86.400 sekundi života poklonjenih za taj dan, i kad navečer zaspimo, nama se preostalo vrijeme briše.
Ono što tog dana nismo proživjeli,zauvijek je izgubljeno !Jučer je prošlost !Svakog jutra se račun iznova puni,ali banka može svakog trenutka zatvoriti račun …bez upozorenja.
Što ti napraviš sa svojih dnevnih 86.400 sekundi .Zar one nisu mnogo vrednije nego ista brojka iskazana u Eurima?

Mislite  stalno na to …Čuvajte  se I uživajte  u sekundama svog života, jer Vam  vrijeme brže prođe, nego što 86.400,00 EUR možete  zaraditi!