“Rani radovi” – program Književnost u Močvari u 2014.

 
Ciklus “Rani radovi” na svakoj tribini, uz mlade autore koje promovira, ugošćava i jednog dodatnog gosta, ovaj put kritičara. Uz razgovor s piscem Robertom Perišićem, koji je i koncipirao ovaj ciklus tribina, autori će čitati svoje radove, a s kritičarom će komentirati mlađu književnu scenu i šire.Pridružite im se i Vi u Močvari!

Vlatka Basioli – magistra južnoslavenskih jezika i književnosti. Rođena u Zadru 1985., otišla u Zagreb na studij i ostala. Pisanjem se počela baviti u srednjoj školi, pišući za tada vrlo aktualan, angažiran i ponekad zabranjivan srednjoškolski magazin “Spektar” tadašnje Kemijske škole u Zadru. Tada je počela pisati književnu i filmsku kritiku, a i prve priče. Kratku priču “O Bogu, Paklu, Gremlinima i profesoru Pavlovskom” objavljuje u studentskom časopisu “Balkan Ekspress”. 2012. godine pridružila se zadarskom kružoku pisaca ZaPis i u njihovoj zajedničkoj zbirci kratkih priča “Samo ti pričaj” objavila priču “Tempus nefecundi (ili Doba neplodnosti)”. Knjiga kratkih priča joj je u pripremi.

Marijo Glavaš rođen je 1986. godine u Splitu. Objavio je dvije zbirke poezije (GrAD i Ciklona) i jedan roman (Libreto za mrtve kitove). Redovni je suradnik književnog portala Moderna vremena Info na kojem objavljuje recenzije knjiga, eseje i razgovore s hrvatskim i inozemnim piscima. Osmišljava i u prostoru splitske udruge “Infozona” moderira književne večeri “Bookara Show” u kojima ugošćuje afirmirane i neafirmirane mlade pisce iz Hrvatske i inozemstva.

Matko Vladanović rođen je 1984. u Splitu, a između ostaloga bavi se i književnom kritikom. Dio zanata izučio je na studiju kroatistike i filozofije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, a dio u blatu empirije kritizirajući po svim raspoloživim medijima od 2007. godine naovamo. Redovno surađuje s Modernim Vremenima i Trećim programom Hrvatskoga radija, a pisao je i za Booksu, Kulturpunkt, Zarez te nekoliko časopisa akademskije orijentacije. Objavio je knjigu kritičkih tekstova o stripu – “Izdevetane domaćice” (Mentor, 2013.)