KNJIŽEVNOST U MOČVARI

Program Književnost u Močvari, u ciklusu Radi radovi koji promovira mlade pisce, na posljednjoj tribini u 2014. predstavlja troje autora iz naraštaja 80-ih. Uz razgovor s piscem Robertom Perišićem, koji je i koncipirao ovaj ciklus tribina, autori će čitati svoje radove i reći još pokoju o sebi, svijetu i…Bit će sve užasno ozbiljno, u skladu sa situacijom.
Dođite malo ranije, čekajte u redu ako ga vidite i nemojte klonuti duhom, ni ako je red predug, ni ako ga uopće nema.
Tko se unaprijed javi Močvari, može doći s partnerom (+1) ili više (+2, +3, itd.). Tko se ne javi, može bez (1). Važno da ne zaboravite doći (-1). Najgore je zaboraviti na sebe i upasti u minus.Budite sebi na prvom mjestu što se dolaženja tiče – to će vam reći svaki stručnjak za dolaženje.

O gostima:
Ivana Pintarić (26), po zanimanju edukacijski rehabilitator, živi i radi u Zagrebu. Piše odmalena, kratku prozu i poeziju, jedno vrijeme bila aktivna na blogu. Sve donedavno nije objavljivala književne radove osim pjesama u knjizi studentske poezije. Kao novo ime ušla je u širi izbor za aktualnu nagradu “Sedmica i Kritična masa” s pričom “Gorimo (ali ne boli više)” koja svjedoči o razrađenom proznom rukopisu.

Marija Katalinić je rođena 1988. u Slavonskom Brodu. Odrasla je u slavonskom seocetu Trnjanski Kuti okružena – kako svjedoči – poplavama, starim bakama i djedovima, zgaženim mačkama i trčećim svinjama. Srednju Ekonomsko-birotehničku školu završila je u obližnjem Slavonskom Brodu, bez autostopiranja (tvrdi), iako tada nisu davali državnu subvenciju za prijevoz. Unatoč patetičnom i melodramatičnom prosvjedovanju svojih roditelja, uz svjesni rizik odricanja većeg dijela ostatka obitelji, upisala je Filozofski fakultet u Zagrebu, smjer kroatistika i sociologija koji se primiče kraju. U slobodno vrijeme, između fakultetskih obveza i teških fizičkih poslova, piše literarne uratke. Nije isključeno da u njezinim pričama pronađete i ponešto humora.

Sven Popović rođen je 1989. u Zagrebu. Studira komparativnu književnost te engleski jezik i književnost na zagrebačkom Filozofskom fakultetu. Piše glazbene kritike za HiFi Media i glazbeni portal Kultivator te književne kritike za Moderna Vremena. Objavljuje kratke priče. Spada u već zapažene mlade prozaike, te je uvršten u antologiju mladih hrvatskih prozaika “Bez vrata, bez kucanja”.
PONEDJELJAK 15.12. • VRATA 20:00 • POČETAK 20:30