Poznata lica pokazala svoju “divlju stranu” za pomoć ‘Pravoj šapi’

 

logo-sapa

Udruga volontera „Prava šapa“, koji su se dobrovoljno okupili na Facebooku sa željom da pomognu napuštenim, bolesnim i ozlijeđenim mačkama koje žive u “divljini” Zagreba i okolice, pokrenula je kampanju s ciljem prikupljanja sredstava za pomoć ovoj inicijativi.Za razliku od nekih drugih udruga, “Prava šapa” nema azil, prostor ili prihvatilište za mačke. Oni svoje štićenike smještavaju u svojim stanovima ili stanovima privremenih udomitelja. No, to ih ne sprječava da u svakom trenutku brinu oko stotinjak mačaka. Iako ne primaju nikakve financijske ili druge donacije od grada ili države za svoj rad, provode konkretne akcije spašavanja i udomljavanja mačaka. Ove su godine pokrenuli humanitarni projekt “Prava šapa 2015.” kojim žele podići svijest o problemu ničijih, napuštenih mačaka i mačića, potaknuti sterilizaciju i kastraciju mačaka kako bi se smanjio broj napuštenih mačaka na ulicama te prikupiti potrebna sredstva za nabavku hrane i liječenje te udomljavanje mačaka.

Projekt je humanitarnog karaktera i svi sudionici u njemu sudjeluju dobrovoljno, s ciljem promicanja rada „Prave šape“. Projektu su se pridružila i brojna poznata imena s domaće estradne i kazališne scene. Uz budžet od nula kuna snimljen je kalendar
na kojem su svoju “mačju stranu” pokazala brojna poznata lica poput Giuliana, Antonije Blaće, Nataše Janjić i mnogih drugih.
Kalendar će službenu premijeru imati 9.12. (utorak u kafiću Cafe de Paris na Cvjetnom Trgu, s početkom u 11 sati. Sav je prihod od prodaje namijenjen brizi za štićenike “Prave šape” i promociji rada ove inicijative i njenih vrijednih volontera. Ovim putem pozivamo vas da podržite „Pravu šapu“ te nas pratite putem Facebook stranice, gdje će biti puštene obavijesti vezane uz raspoloživost kalendara čijom kupovinom i vi možete podržati ovu inicijativu: https://www.facebook.com/pravasapa

O udrugzi  volontera „Prava šapa“:
Prava šapa je skupina volontera koja djeluje od 2011. godine preko FB stranice (https://www.facebook.com/pravasapa). Svrha udruge je provedba konkretnih akcije spašavanja mačića i pitomih odraslih mačaka, njihovo priremeno ili trajno smještanje, osguravanje veterinarske skrbi te pronalaženje novih domova. Udruga organizira i akcije poput „Uhvati – Steriliziraj – Vrati“ projekta putem kojih na humani način hvataju odrasle slobodnoživuće (divlje) ženke mačaka, steriliziraju ih, te ih nakon oporavka vraćaju na stanište. Glavni cilj incijative je promicati sterilizaciju i kastraciju mačaka kako bi se smanjio broj napuštenih mačaka na ulicama.